onsdag 1 augusti 2012

OS-mat

Nu är de Olympiska Spelen i full gång! Förutom den effekt detta förmodligen kommer att få på vår elräkning - TV:n är på hela tiden istället för nästan aldrig - så påverkar det oss även i köket. Vi började i måndags med brittisk middagsmat, givetvis fish and chips, vilket var sjukt gott. Igår var det Italiens tur: fettucine med vitlök, zucchini och pinjenötter. Idag blev det fiskgratäng eftersom vi tror att de äter sånt i Norge (fast jag egentligen råkar veta ganska säkert att norrmän mest äter mackor och fryspizza (inga fördomar här inte, nej nej)).

Nu när jag tänker efter så började vi faktiskt matparaden från olika länder redan i helgen, även om vi inte var medvetna om det då, med hamburgare i lördags (USA, tack för det Lennart) och tacos i söndags (Mexiko... även om en mexikan kanske inte skulle hålla med).

OK, så dessa länder har alltså representerats på vårt middagsbord: USA, Mexiko, Storbritannien, Italien och Norge. Vad näst? Det är 11 dagar kvar av OS och vi måste ju ha ett nytt land varje dag. Jag är lite rädd att fantasin ska tryta, trots att det finns ganska många länder här i världen! Du kanske vet hur man svänger ihop något (vegetariskt eller med fisk) från t.ex. Vietnam, Burundi eller Polen? Tips mottages tacksamt!


4 kommentarer:

  1. Vi hade "världens mat" med nagra vänner förut. Man kan göra till exempel Ryssland (borstsj eller hur det nu stavas och piroger), Thailand (kokosmjölksgryta), Kina (sväng ihop ris/nudlar och grönsaker), Japan (vegetarisk sushi), Indien (typ all indisk mat), Libanon (falafel), osv.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ryssland hade jag inte tänkt på, borstj (hur det nu stavas) är ju jättegott! Ikväll blir det thailändsk gryta med kokosmjölk och green curry paste.

      Radera
    2. Glömde säga kram och tack för tipsen (plus de som du länkade till)! :)

      Radera
  2. Om man tänker svenskt och vegitariskt så blir det pitepalt

    SvaraRadera